Wie ben ik

Als tiener heb ik mijn eerste lapjes gevilt. Het was toen nog een hele zoektocht om uit te vinden hoe dat moest. Met een oud ijzeren wasbord en schapenwol van een boer verderop prutste ik net zo lang totdat mijn knokkels ruw en blauw van de kou waren. Dat was dus geen succes. 

Een jaar of 10 geleden zag ik prachtige vilten sjaals op een markt en werd ik gegrepen door het Wolvirus. En toen was er Internet! Heerlijk. Opeens waren er allerlei filmpjes te vinden waarin te zien was hoe je moest vilten, welke spullen je kunt gebruiken en het was opeens een fluitje van een cent om materialen te kopen. Sinds die tijd zit ik regelmatig met mijn handen in lekker warm water met zachte zeep in de wol te kneden.

Regelmatig volg ik workshops van Nederlandse of buitenlandse viltsters. Een paar jaar gelden heb ik de Dutch Felt Academy met succes afgerond en mag ik me Felt Artist noemen.

Een enkele keer geef ik een workshop.

Balans en verbinding zijn thema’s die vaak in mijn werk een rol spelen. Thema’s die ook in het dagelijks leven regelmatig aandacht vragen. Hoe blijf ik in balans met de wereld om me heen? Hoe blijven we als mensen in balans met de wereld en haar andere bewoners? Hoe vind ik verbinding tussen hoofd en hart? Hoe vind ik verbinding met mensen die niet tot mijn directe omgeving horen? Nuance hoort daarbij. Zonder nuance geen verbinding, zonder nuance geen balans.